Marlon-Williams_Cover-1500x15002

Marlon Williams door Sanne Paaij

0 37

Er was eens… het debuutalbum van Marlon Williams. De jonge Nieuw-Zeelander vertelt graag verhalen en doet dit met bijbehorende stemmetjes. In zijn plaat hoor je duidelijke invloeden uit de rock ‘n roll, country en blues. Tel daarbij op dat Williams in de jaren voor het opnemen van dit album in vele bluegrass- en folkbandjes heeft gespeeld en je hebt het indrukwekkende geluid van dit slechts negen nummers tellende album.
Met het opzetten van de plaat opent een verhalenboek waarin een variatie aan karakters voorbijkomt. Marlon Williams verrast door deze karakters stuk voor stuk een stem te geven en je mee te nemen in hun verhaal. Hoewel niet altijd even zuiver, maakt Williams gebruik van een verscheidenheid aan stemgeluiden waardoor je af en toe denkt naar een andere artiest te luisteren. Letterlijk, want het is duidelijk te horen waar Williams zijn inspiratie vandaan haalt; zo passeren Elvis, Morissey, The Beach Boys en zelfs Nina Simone de revue. En deze grote diversiteit aan muzikanten en invloeden, maakt het album uniek. Het is een ontzettend mooie cohesie van verschillende gevoelens en verhalen, en klinkt geen moment van de hak op de tak.
Het verhalenboek bevat alles wat een goed verhaal nodig heeft. Alle emoties komen voorbij, het is snel (Hello Miss Lonesome), duister (Dark Child), romantisch (Lonely Side of Her) en spannend (Strange Things). Wat abrupt wordt het boek gesloten, met Everyone’s Got Someting to Say, een waardig slot van dit verhaal.

Helmut Boeijen

View all contributions by Helmut Boeijen

Reageren op dit artikel?

You must be logged in to post a comment.