Michael-Jackson

Beste nummer aller tijden Carmen Visser: Michael Jackson – Earth Song

0 108

Wanneer je jezelf de vraag stelt welk muzieknummer je in het rijtje der grootste aller tijden plaatst, moet je proberen een vinger te leggen op datgene wat één bepaalde plaat onderscheidt van andere. Het nummer moet, op het moment waarop je het voor de eerste keer beluistert, een onvergetelijke indruk op je maken. Daarbij moet het je – ongeacht je gevoel op dat moment– een zekere rust brengen.

Michael Jackson: King of Pop; Wacko Jacko; een iconisch popartiest. Met zijn extravagante voorkomen en energieke, inspirerende dansstijl en daarbij zijn spectaculaire en vernieuwende videoclips, een ware God in de popindustrie.  We zouden deze grootheid tekortdoen door hem bij een dergelijke muziekbeschouwing buiten beschouwing te laten. Met zijn tekst en videoclip wordt de aandacht gevestigd op iets waar we ons deze tijd meer mee bezig moeten houden, de aarde.

De combinatie van de hierboven genoemde aspecten met daarbij de inhoudelijke, geëngageerde boodschap en de indrukwekkende, theatrale videoclip maken het nummer Earth Song tot één van de beste platen allertijden. Earth Song voldoet aan alles wat als belangrijk moet worden gezien bij het bepalen van het beste nummer aller tijden; het wekt discussie op, snijdt maatschappelijke vraagstukken aan, maar bovenal: het geeft je kippenvel.

Carmen Visser

 

 

 

Helmut Boeijen

View all contributions by Helmut Boeijen

Reageren op dit artikel?

You must be logged in to post a comment.