franz

Beste nummer aller tijden Reinier van der Zouw: Franz Ferdinand – Take Me Out

0 73

Ik weet nog goed toen ik Take Me Out tegen kwam in een soort van medley op YouTube; ik vond het refrein maar irritant springerig en voelde me absoluut niet geroepen om de rest van het nummer op te zoeken. Waarom ik dat uiteindelijk toch gedaan heb weet ik niet meer, misschien kwam ik het toevallig tegen, maar toen ik het luisterde was het liefde op het eerste gezicht. Of beter gezegd, liefde op de eerste gitaarriff; de onverslaanbare ‘tun, tun, tun, tun, tuntun’ die na 55 plagerige secondes losbarst en je gedurende het hele nummer verder meesleept.

Franz Ferdinand is nooit mijn favoriete band geworden (die eer bleef voorbehouden aan bands als Arctic Monkeys, Queens of the Stone Age en Pearl Jam), en Take Me Out is misschien ook niet mijn favoriete nummer ooit, maar in 3 minuten en 57 secondes weet het als geen andere song de wervelende energie van Indie Rock, mijn favoriete sub genre, samen te vatten.

Reinier van der Zouw

 

 

 

Helmut Boeijen

View all contributions by Helmut Boeijen

Reageren op dit artikel?

You must be logged in to post a comment.