Sabbath

Beste nummer aller tijden Hannet Johannes: Black Sabbath – Paranoid

0 129

Het wordt iets met oude mannen en gitaren. Als ik de eerste opdracht voor de cursus popjournalistiek lees (‘omschrijf het beste nummer aller tijden’) is dat direct duidelijk. Pas daarna wordt het lastig. Kies ik voor een nummer dat technisch vol verrassingen zit? Ga ik voor het nummer dat me live het meest wist te raken? Of voor het nummer dat altijd zorgt voor een glimlach op mijn gezicht zodra ik het hoor? Op al deze vragen past een ander antwoord. Ik denk aan Bohemian Rapsody van Queen, Jungleland van Bruce Springsteen (in de uitvoering van Gothenburg 2012, zoek maar op) en zelfs aan Little Green Bag van George Baker.

Ik denk aan allerlei onvergetelijke nummers, maar allemaal worden ze het niet. Nee, het beste nummer aller tijden is Black Sabbath’s Paranoid. Omdat het bij ons thuis altijd loeihard werd gedraaid als mijn moeder even niet oplette. Omdat mijn vader er helemaal in stilte in op kan gaan en omdat hij er tegelijkertijd een knap staaltje luchtgitaar op speelt.

Omdat het mij liet zien hoeveel je van muziek kunt genieten en omdat het daarmee de deur opende voor al die briljante nummers die ik elke dag weer ontdek.

Hannet Johannes

 

Helmut Boeijen

View all contributions by Helmut Boeijen

Reageren op dit artikel?

You must be logged in to post a comment.