Bowie

Beste nummer aller tijden Egbert Middelink: David Bowie – Heroes

0 177

Schrijf in maximaal 200 woorden over jouw beste nummer aller tijden. In totale verwarring blijf ik achter met vragen; uit welke periode, welk genre…? Als ik wat langer nadenk en andere nummers elimineer, blijft ‘”Heroes”’ van David Bowie over. Sinds mijn jeugd spreekt dit nummer mij al aan en doet dat nog steeds!

Naar muziek luister ik als één geheel. Tekst en zang komen bij mij binnen alsof het ook muziek instrumenten zijn. Bij een goed nummer dringt pas na lang luisteren de tekst door. Dan kan een nummer mij ook echt ontroeren. Voor mij heeft dit nummer een prachtige ‘wall of sound’, opgebouwd met gitaar, drum en synthesizer. Het is een nummer met een ongelofelijke melancholie over een onmogelijke liefde. Bowie die, met zijn markante stemgeluid, het nummer langzaam opbouwt van rustig tot groots en heroïsch. Het basloopje wordt daarmee steeds een opmaat voor net weer een stapje erbij. Zeker bij de meer dan 6 minuten durende albumversie. Hij eindigt het nummer dan ook als hij bijna uit onmacht schreeuwt en roept om “Heroes, just for one day” Wie wil er nu geen held zijn…

Egbert Middelink

 

Helmut Boeijen

View all contributions by Helmut Boeijen

Reageren op dit artikel?

You must be logged in to post a comment.