Lana

Beste nummer aller tijden Femke van Arendonk: Lana del Rey – Video Games

0 161

Ontspannen, dat was ik toen ik voor het eerst ‘Video Games’ van Lana del Rey hoorde. Al kan ik beter zeggen dat ik in een trip verkeerde zonder dat ik drugs gebruikt had. Ik hoorde het nummer voor het eerst bij Giel op de radio. Het was nog erg vroeg en ik viel weer in slaap, maar dat nummer hoorde ik heel helder. En ik had er een beeld bij. Ik zweefde door een huis, met allemaal kleurtjes. Heel apart en ik dacht dat ik aan het dromen was. Toen ik ‘Video Games’ later nog eens op de radio hoorde besefte ik dat ik niet gedroomd had. Of misschien toch een beetje. Het was in ieder geval een bijzondere ervaring zonder drugs.

 

In 2012 vertrok ik met mijn klas naar Zuid-Afrika. Ik had voor de minor Ontwikkelingsjournalistiek gekozen en mocht daarom naar Kaapstad. 11 uur vliegen, het leek heel lang maar ging zo voorbij. Op de terugweg vlogen we ’s nachts. Ik wilde graag slapen, maar kon door alle geluiden de slaap niet vatten. Gelukkig was er muziek dat ik kon afspelen en daar zat ook het album van Lana del Rey bij. En weer droomde ik op de klanken van ‘Video Games’. Als je weet dat ik moe ben, zet het album Born To Die op en ik val in slaap op haar mooie muziek.

Femke van Arendonk

 

Helmut Boeijen

View all contributions by Helmut Boeijen

Reageren op dit artikel?

You must be logged in to post a comment.